Blue Hors Diamond Dancer

DVH 891, mørk fuks, f. 2003, 166 cm

I Diamond Dancer tilbyder vi en hingst med en afstamning, hvor man følger de avlsprincipper – som man i flere år med stor succes – har praktiseret inden for den Hollandske varmblodsavl, nemlig at krydse dressur- og springlinier. Dette viste sig således også ved årets materialprøve på Vilhelmsborg, hvor han udover at opnå topkarakterer i dressur med 838,5 point, også viste gode evner i springning. I træningsbeskrivelsen stod bl.a. ”En hingst med gode manerer i stalden. Hingsten er energisk med et særdeles godt og ukompliceret temperament, og en god karakter. Arbejder særdeles villigt og opmærksomt. Bevægelsen er smidig og indundergribende, specielt i galop, går dog lidt på to spor i trav. Springer villigt. Hingsten har udviklet sig positivt under prøven. Dressuranlæg er særdeles gode. Springanlæg gode”.

Diamond Dancer blev ved hingstekåring i Herning i 2006 kåret med følgende karakterer og beskrivelse: 8879 87 898 8. Dressurbetonet hingst af god type. Middel rammer. Kønt hoved, velansat passende lang hals. Lang skrå skulder, umarkeret manke. Forlemmer passende føre og tørre. Baglemmer passende føre og tørre, smalle hove, snæver bevægelse. Bevægelsen særdeles god i skridt, særdeles god og elastisk i trav, særdeles god i galop.

Faderen er Diamond Hit efter Don Schufro og hoppen Loretta, som også er mor til Sandro Hit og Royal Hit. Diamond Hit var nummer to både til Bundeschampionatet og til VM for ungheste i 2002. Med sin nuværende rytter og ejer Emma Hindle har Diamond Hit vundet Intermediere I, men det er især afkommene efter ham som har imponeret. I 2005 var han både far til hoppen Loxana som vandt Elitehoppeskuet i Rastede og hingsten Donovan, som vandt Bundeschampionatet i Warendorf for 4-års hingste, samt blev nummer 2 i 2006. Morfaderen Aldatus gik selv S-springning, men han stammer fra samme hoppestamme som Don Schufro, nemlig ”Vornholzer hauptlinie der Finländerin”, hvilket gør at denne så betydningsfulde hoppestamme mødes både på mor- og farsiden. Hoppestammen har leveret flere afkom der er placeret i dressur i ”lille tur” og flere der har gået international S-springning, samt kårede hingste. Bl.a. hingsten Voltaire (Holland) eft. Furioso II, som har givet et utal af topheste.

Diamond Dancer er kåret i Dansk Varmblod og Oldenburg.

Diamond Hit

Blue Hors Don Schufro

Donnerhall

Fiesta

Loretta

Ramino

Lassie

Gabrielle

Aldatus

Aldato

Caprice

Gaby

Sandro

Gepard Lady