Helenikos XX (IRE)

  DH 419
 
     
 
Fødselsdato: 1985
Kårings år: 1990
Stangmål: 165 cm
Pibemål: 20,0 cm
Signalement:   
Rød stj.bls. ind i b. næseb. ender kødf., kødf. pl. på o.l. og u.l., sok b.f. og b.b., hv. plet i sadelleje.
 
  BESKRIVELSE  
     
 

Kåringsbeskrivelse:

 
 

Middelstor ædel hingst af særdeles god type. Kønt hoved. Velansat hals. God skulder. Velmarkeret manke. God overlinie. Velformet muskuløst kryds. Lemmerne fine, men tørre og velstillede. Bevægelsen god og smidig, men snæver bag. 9-9-8-6-6-7-7-8

 
     
 

Materielprøve beskrivelse:

 
 

En meget energisk og samarbejdsvillig fuldblodshingst, som arbejder taktfast i alle gangarter, dog noget snæver bag. Hingsten er godkendt efter 1-måneds ophold i træningsstalden. Materialprøven er aflagt 1991 på Vilhelmsborg.

 
     
 

Følbeskrivelse:

 
 

Passende store, ædle og ret sluttede føl. Hingsten har tydeligt præget sit afkom på et meget uens hoppemateriale. Føllene er at god type, de fleste med et særdeles godt udtryk. Ædel forening mellem hoved og hals samt en velansat hals. Særdeles god skulder og manke. God overlinie. Velformet kryds. Lemmerne fine med små led. Bevægelsen let og særdeles god med god skulderfrihed og bæring. Navnlig en god og smidig galop. Hingsten er tydeligt en forædler med god gennemslagskraft. Han passer til et bredt udsnit af hopper med et godt fundament. Grundlag 35 føl. Udfærdiget i 1992.

 
     
 

Andre bemærkninger:

 
 

Hingsten har haft avlsgodkendelse i 1990 og 1991 før endelig kåring i 1992. Beskrivelse fra 2. delkåring ved hingstekåringen i Herning 1994: En ædel hingst med markant fuldblodspræg, som er en forædler med god gennemslagskraft. Han bør tilføres hopper med god størrelse. Beskrivelse fra 3. delkåring ved hingstekåringen i Herning 1997: En ædel og harmonisk fuldblodshingst fremstiller i god kondition. Har endnu ikke formået at slå igennem som markant ridehesteproducent. Godkendt frem til 4. delkåring 2002. Far til den kårede hingst Hector DVH 603. Hingsten er død i 2000.

 
     
     
     
   

 

F:

FF:

FFF:

 

 

Ela-Mana-Mou XX (GB)

Pitcairn XX (GB)

Petingo XX (GB)

 

 

FFM:

 

 

Border Bounty XX (GB)

 

 

FM:

FMF:

 

 

Rose Bertin XX (GB)

Hign Hat XX (GB)

 

 

FMM:

 

 

Wide Awake XX (GB)

 

 

M:

MF:

MFF:

 

 

Ramiana XX (USA)

Blushing Groom XX

Red God XX (IRE)

 

 

MFM:

 

 

Runaway Bride XX (GB)

 

 

MM:

MMF:

 

 

Irish Meadow XX (GB)

St. Paddy XX (GB)

 

 

MMM:

 

 

Meadow Music XX (GB)