Baggrund for opstart af Lillemarken Stutteri:

Lisbeth  fik en hest som 7 årig, hvilket var dømt til at mislykkedes på forhånd. Det gjorde det også – så meget at Lisbeth ikke turde ride andet end parade og skridt i 1 ½  år. Det  førte til indkøb af en  dartmoor-pony, som var 100 % reel. Den gav lisbeth lysten tilbage.

Som selskab til ponyen blev der indkøbt  et hingsteføl Bigårds Lasso

Villy syntes det kunne være sjovt at ride ture sammen med datteren. Det medførte at Affekt Bigården blev indkøbt  som ridehest til Villy.

På det tidspunkt havde familien intet begreb om avl og afstamninger. At det blev Affekt var et rent tilfælde.  Familien hørte at Kamuk havde en 4 års rolig hoppe til salg, så den blev indkøbt

At Affekt senere skulle blive elitehoppe og en super avlshoppe var der ingen der troede på det tidspunkt.  Faktisk blev hun nok solgt fordi ingen rigtigt troede på hende.

Lisbeths lille pony blev skiftet ud med andre. – og Lisbeth koncentrede sig om konkurrencer i ridebanespringning og jagter. På et tidspunkt blev der investeret i Harlekin som netop havde vundet DM i ponyspringning for kat.I ponyer. Lisbeth opnåede at vinde 3 x DM på Harlekin og var på landsholdet og udtaget til EM i de 4 år hun havde ponyen.

Sideløbende med de sidste 2 år som ponyrytter var det indkøbte selskabsføl Lasso blevet tilredet og sat i arbejde.  Han var klar som ny konkurrencehest til Lisbeth. Han blev brugt til både spring og dressur. Efter  at være nået til middelsvær i begge discipliner blev springningen valgt fra da lassos evner var størst i dressuren.

Lisbeth og Lasso var 3 år på ungrytter landsholdet og udtaget til både Nordisk og EM. Af resultateter opnåede de bl.a.2 x individuel bronze ved NM, sølv for hold ved NM og bronze ved EM for hold. Samt utallige placeringer og sejre ved landsstævne.

Efter Lasso har Lisbeth konkurreret på landsplan på flere andre af stutteriets heste flere er blevet A-heste.

Alle føl på Lillemarken er meget i hænder – allerede fra første dag. De lære at få løftet ben, blive striglet, blive trukket og læsset i bil osv.

Dette grundlæggende arbejde gør at fremvisning og tilridning blive lettere. Familien har hidtil selv klargjort hestene til kåringer og andre arrangementer.

Der er opnået  top resultataer både til følskue, kåringer og stævner.

Ifolingen af hopperne forestås af Lisbeth som er uddannet hesteinseminør. Det er klart en fordel at ifolingen forståes af en person som kender hopperne og deres cyklus og brunsttegn.  Drægtighedsprocenten  ligger på 95-100%.  Den flotte  procent skyldtes ikke kun mangement men også frugtbare hopper.

Opstaldningen foregår i løsdrift i første leveår. Derefter i både spiltov og boks. Spiltovet er vældig godt rent opdragelsesmæssigt, og ikke noget problem når hestene er på fold ca. 12 timer året rundt.